NÓ¯ K¡TOWY charakteryzuje sie bardzo du¿ymi katami ostrymi na krawêdziach tn±cych .Kszta³t ramion u³atwia przep³yw farszu w kierunku sita a ³ukowe z±bkowane ostrza wyd³u¿aj± krawêdz tn±c± o 20 %co u³atwia proces ciêcia . W no¿ach do W200 indukcyjnie odpuszczamy rdzeñ co sprawia ¿e bardzo dobrze nadaje siê równiez do miêsa mro¿onego SITO K¡TOWE posiadaj± otwory wywiercone pod k±tem 20 stopni w taki sposób aby zawsze nie zale¿nie od strony ustawia³y siê ostr± krawêdzi± tn±c± do wspó³pracuj±cego z nim no¿a .Wa¿ne jest aby ma³e ¶rednice otworów do fi 10 mm by³y wiercone po spirali zapewnia to równomierne zu¿ycie sita jak i wspó³pracuj±cego z nim no¿a SZARPAK K¡TOWY charakteryzuje siê znacznie wiêkszymi kontami ostrymi na z±bkowanych krawêdziach tn±cych a rozk³ad lini ostrza w stosunku do wspó³pracuj±cego na nim ramienia no¿a kontowego znacznie zmniejsza oddzia³uj±ce na niego si³y. Pozwoli³o to zwiêkszyæ o 15 % powierzchnie nerek bez wp³ywu na wytrzyma³o¶æ . LEPSZA JAKO¦Æ FARSZU - im drobniejsze sito koñcowe tym bardziej uwidacznia siê ró¿nica. ZWIÊKSZONA O 15 DO 60 %WYDAJNO¦Æ w zale¿no¶ci od rodzaju farszu i zastosowanych sit .DWU TRZY KROTNIE WYD£U¯ONY CZAS OD OSTRZENIA DO OSTRZENIA fakt ten powoduje proporcjonalne zwiêkszenie ¿ywotno¶ci zestawu co równowa¿y ró¿nice w cenie MNIEJSZY PRZYROST TEMPERATURY testy wykaza³y od 0,5 do 1,5 stopnia C ró¿nicy. ZMNIEJSZONE OBCI¡¯ENIE PRZEK£ADNI WILKA I MNIEJSZY POBÓR PR¡DU ostre krawêdzie tn±ce i u³atwiony przep³yw farszu zmniejszaj± si³ê potrzebn± do procesu ciêcia. OSTRZENIE wykonuje siê w ten sam sposób co w zestawach tradycyjnych . Tradycyjne zestawy równie¿ w sprzeda¿y